Evenemang

På grund av den rådande pandemin av COVID-19 har vi valt att flytta fram våra föreställningar Körsbärsträdgården och Barbro&Julie. Mer info kommer.

Följ vår facebook och instagram (fb: grotteatern och insta: grotteatern_) för ständiga uppdateringar, roliga trailers och bilder!

 

 

körsbärsträdgården-page-001

I barnkammaren står tiden stilla, men för körsbärsträdgården har den just runnit ut. Seklet går mot sitt slut och godsägarinnan Lubov Andrejevna har precis kommit tillbaka från Paris med sin dotter efter en misslyckad kärleksaffär. Där hemma står godset och förfaller. Styvdottern som sköter om huset är nära kollaps, och brodern, hemfallen åt biljard och sötsaker, tycks inte se problemen som hopar sig. Lubov gör vad hon kan för att hålla barndomsminnena levande, men tiden har vittrat familjens inre och yttre fasader och snart blir det tydligt vart det barkar. Traktens uppkomling och entreprenör Lopakhin erbjuder en lösning. Men först måste familjen se sanningen i vitögat; tiden har sprungit ifrån dem. I Teaterkraters fjärde uppsättning tar de tillsammans med regissören Shayan Rad fram motorsågen för en bearbetning av Anton Tjechovs berömda pjäs Körsbärsträdgården. Trots att den är skriven för hundra år sen bjuder pjäsen oss ett aktuellt tema: är vi mogna att möta de förändringar som samtiden kräver av oss? Huruvida det hela slutar i en tragedi eller en komedi återstår att se, men klart är att pjäsens aktörer bjuder på både naivt hopp och bitter förtvivlan och kanske en smula samtidsreflektion.

Barbro och julie