Improvisation

Är du sugen på att utforska konsten att improvisera? Hitta dig själv? Eller utveckla din kreativitet? Då är Improvisationsteater något för dig!

Grotteatern erbjuder en improgrupp till våren 2023 som kommer ledas av Mikaela Östlin och hålla till i Stormen på torsdagar 17.30-19.30. OBS!!! Denna grupp är nu fullsatt och går ej att ansöka till. OBS!!!

Upplägg

Improvisationsteater kan handla om att utan manus och med lätta ramar skapa en historia med tillhörande karaktärer på plats. Det kan handla om att träna på att lära sig att underhålla en publik genom teatersport eller genom att bli mer bekväm i en scenisk situation. Kanske är du inte framförallt intresserad av att arbeta med ett sceniskt fokus utan vill komma till teatern mest för att skoja och bryta av vardagen en gång i veckan, kanske håller du föreläsningar men skulle vilja hitta nya ingångar och upplägg. Drömmer du om standup är improteater en utmärkt förberedande skola! Improteater passar dig som antingen vill utforska samspelets fascinerande samverkan och/eller är intresserad av sceniskt arbete i alla dess möjliga former.

Vi kommer att arbeta med samspelsövningar och sceniska övningar för att bejaka din egen och andras kreativitet och lyssnande genom ett utforskande förhållningssätt. Gruppen är till för dig som antingen har improviserat förut eller aldrig ens har stått på en scen.

För att ge bästa förutsättningar till allas teaterengagemang så kommer vi att skapa grupper med ett begränsat antal platser. Dessa grupper kommer sedan att jobba ihop sig och utvecklas tillsammans under året. Vi kommer i huvudsak att ta in nya deltagare i grupperna inför varje höst och ansökningsmöjligheten öppnas i augusti.

Tillsammans med en grupp har du chansen att spela teater på din fritid. Vad grupperna gör under ett år utarbetas av en ledare men du som deltagare har god möjlighet att ha synpunkter och kan påverka innehållet i samråd med ledare och den övriga gruppen.

Gilla oss på Facebook för ständig uppdatering om grupperna, föreningen och föreställningar!