Ledare

 

Elin_grottanELIN SÖDERLIND
Tel: 0702-48 41 98
Mail: elin_sod@hotmail.com

Elin är född och uppväxt på Hammarö, utanför Karlstad. Teater har alltid funnits med i allt från tidiga lekar med vänner till större musikaler och föreställningar på bl.a. Värmlandsteatern. 2013-2016 studerade Elin till manusförfattare på Umeå Universitet och har sedan våren 2015 jobbat som teaterledare på Grotteatern. Trots Elins utbildning ligger improvisation henne lika varmt om hjärtat och hon tycker om att blanda de båda konstformerna i sitt arbete med grupperna. ”Det viktigaste med teater är trygghet och bejakande till varandra och varandras idéer. Allt är teater med rätt hjälpmedel.”

Elin leder ungdomsgruppen  Johnny Deppar och är även Ordförande!

 

Helge_GrottanHELGE KARLSSON
Tel: 076-578 18 14
Mail: helgek83@gmail.

Helge Karlsson är utbildad musiker vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Han har gått ett flertal kurser i improvisationsteater vid Stockholms Improvisationsteater och där medverkat som improvisatör i pjäser. Han har varit skådespelare i amatöruppsättningar, främst i Ö-teatern i Stockholms skärgård. Helge är även engagerad som berättare och gör egna berättelseföreställningar. Helge är framförallt inriktad på musikalitet, tajming, fysikalitet och minimalistisk kärnfullhet i sitt arbete som regissör.

 

KARL SJÖBERG

Karl kommer från byn Länna strax utanför Uppsala. Där gick han kvällskurser i improvisationsteater i grundskolan, men det var inte förrän han flyttade norrut som skådespelarintresset verkligen växte fram. I Umeå har Karl byggt upp sin erfarenhet genom ett flertal studentspex där han har stått på scen samt regisserat. Det som intresserar Karl mest med skådespeleri och improvisation är att få grotta ner sig i sig själv och använda både kropp och sinne som ett hantverk.

Karl leder improgrupperna!

 

JOEL QWARFORTH
Tel: 073-8266201
Mail: qwarforthjoel@gmail.com

Joel har gått i teatergrupp på Grotteatern i sju år och nu går han i Elin Söderlinds grupp Johnny Deppar. Joel kommer ursprungligen från Nyland nära Kramfors men har sedan länge bott i Umeå. Just nu går Joel andra året på gymnasiet inriktning Djur. Han har hösten 2019 precis börjat leda teatergruppen Klosstöntarna.

Joel leder gruppen Klosstöntarna tillsammans med Sara Berggren.

 

SARA BERGGREN

Sara är en av Grotteaterns ungdomsledare. Hon har gått i Grotteaterns barngrupper och är idag en del av ungdomsgruppen Johnny Deppar. Tillsammans med Joel Qwarforth leder hon gruppen Klosstöntarna!

Annonser