Ledare

 

Elin_grottanELIN SÖDERLIND
Tel: 0702-48 41 98
Mail: elin_sod@hotmail.com

Elin är född och uppväxt på Hammarö, utanför Karlstad. Teater har alltid funnits med i allt från tidiga lekar med vänner till större musikaler och föreställningar på bl.a. Värmlandsteatern. 2013-2016 studerade Elin till manusförfattare på Umeå Universitet och har sedan våren 2015 jobbat som teaterledare på Grotteatern. Trots Elins utbildning ligger improvisation henne lika varmt om hjärtat och hon tycker om att blanda de båda konstformerna i sitt arbete med grupperna. ”Det viktigaste med teater är trygghet och bejakande till varandra och varandras idéer. Allt är teater med rätt hjälpmedel.”

Elin leder Barnteatergrupperna.

 

Helge_GrottanHELGE KARLSSON
Tel: 076-578 18 14
Mail: helgek83@gmail.

Helge Karlsson är utbildad musiker vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Han har gått ett flertal kurser i improvisationsteater vid Stockholms Improvisationsteater och där medverkat som improvisatör i pjäser. Han har varit skådespelare i amatöruppsättningar, främst i Ö-teatern i Stockholms skärgård. Helge är även engagerad som berättare och gör egna berättelseföreställningar. Helge är framförallt inriktad på musikalitet, tajming, fysikalitet och minimalistisk kärnfullhet i sitt arbete som regissör.

Helge leder TeaterKrater

 

Johanna_GrottanJOHANNA KANON
Tel: 070-322 06 35
Mail: johanna.kanon@gmail.com

Johanna är en Umebo i själ och hjärta. Hon kastar dock ibland trånande blickar tillbaka på tiden då hon levde i Göteborgs förortsdjungel. Johanna upptäckte fröjden i teatern i högstadiet då hon gick med i en av teatergrupperna för barn och unga på Teatermagasinet i Umeå. På gymnasiet gick hon teaterprogrammet på Mimer-/Midgårdsskolan och lite högre upp i åldern läste hon drama- och teaterpedagogik vid Umeå universitet. Johanna har utöver Grotteatern varit teaterledare då hon vikarierade för mellan- och högstadiegrupper på Teatermagasinet i Umeå. Vidare startade hon och en vän även en amatörteatergrupp för kvinnor över 45, vilken var en fantastisk grupp att få leda. På senare år har hon varit ledare för en grupp seniorer genom ett projekt som drevs av Umeå kommun och studieförbundet NBV. Utöver detta har teatern varit ständigt återkommande i hennes liv genom små projekt i form av performance, film och teater för barn. ”Att skapa genom teater är både väldigt roligt och utvecklande, men det kan också vara en riktig djupdykning i att vara människa, vilket jag finner oerhört intressant.”

Johanna leder Teatergruppen.

 

 

KARL SJÖBERG

Karl kommer från byn Länna strax utanför Uppsala. Där gick han kvällskurser i improvisationsteater i grundskolan, men det var inte förrän han flyttade norrut som skådespelarintresset verkligen växte fram. I Umeå har Karl byggt upp sin erfarenhet genom ett flertal studentspex där han har stått på scen samt regisserat. Det som intresserar Karl mest med skådespeleri och improvisation är att få grotta ner sig i sig själv och använda både kropp och sinne som ett hantverk.

Karl leder improgruppen

Annonser